Brev til Halden kommune

Halden kommune ved Thor Egil Sætre (Kopi: Styret i Brekkerød II Velforening)

 

Det vises til epost av forrige uke hvori jeg anmodet om å benytte epost til kommunikasjon i forbindelse med mitt verv som styreleder for Brekkerød II Velforening. Til informasjon: Vellet er av praktiske årsaker av oss delt opp i åtte roder, og vi har på de fleste av disse rodeledere som har et spesielt ansvar for sitt område. Se: www.bvel2.com for rodekart. Jeg gjør spesielt oppmerksom på at jeg kun har epostadresse (advokat), men at denne henvendelse utelukkende er i regi av vellet.

 

Denne henvendelsen av i dag omhandler følgende momenter:

 

  • Asfaltering av fortauer
  • Fellesområder (stier, grøntareal og lekeplasser)
  • Fartsdumper
  • Ferdigstillelse av området som sådant

 

Asfaltering av fortauer

Det har i sommer/høst blitt opparbeidet fortau på Brekkerød II. I den forbindelse ble det i ettertid avdekket manglende avløp flere plasser. Etter det jeg erfarer er dette blitt utbedret i ettertid. Dog er det andre mangler som bør utbedres. Det er ved innkjøringen til blindveien som starter ved Brekkerødlia 23 (se vedlagt bilde) gjort en avslutning av fortau som ikke er i hht norm. Dersom en kommer ut fra blindveien og skal svinge til høyre inn på feltet, må en helt over i motsatt kjørebane. Dette er også innkjøringen til Brekkerødlia 4. Beboerne her har spesielt bedt meg ta med dette forholdet, men det gjelder for trafikkavviklingen generelt. En antar at ca. halvannen meter av fortauet må fjernes, og at det gjøres en tilsvarende løsning som på motsatt side av samme kryss. Det er rapportert at det skal være et til kryss med samme problematikk, men etter en sykkeltur på området kunne jeg ikke finne denne. Det tas derfor forbehold om at det kan være et tilsvarende problem annet sted i området.

 

Fellesområdet

Rundt om på området er det en rekke usikrede kummer, usikrede skråninger mv. For å illustrere dette vises det til vedlagte pdf. Fil som omhandler Rode 5 spesifikt, men som er illustrerende for flere området innenfor vellet. Det er ikke pent utseendemessig og det kan være til fare for lekende barn. Vi har etter bildene er tatt, hatt en større dugnad hvor vi fjernet diverse søppel – totalt tre kontainere ble rekvirert og tømt på vellets egen regning. Jeg viser også til punktet «Ferdigstillelse» hvor det vises til en tilsvarende manglende sikring av skråning i Rode 1.

 

Vi har i vellet nedsatt en egen komite som har analysert de mange lekeplassene som er på området. Kommunen har på sin side signalisert at det for mange, og komiteen har gjort et godt stykke arbeid opp mot dette. (Se www.bvel2.com under fanen ”lekeplasser”).  Vi har under dugnaden i høst gjort et stykke arbeid på lekeplass merket med nr. 10. Denne er etter innsigelser fra naboer vernet for ballbinge mv., og er definert som «småbarns-lekeplass». Dette arbeidet fortsetter vi med til våren, men vi ønsker en tilbakemelding fra kommunen om at vi selv kan bestemme over lekeplassene, men at det ikke betyr noe ansvarsovertakelse. Dette fremstår som viktig for våre medlemmer å få en klarhet i.

 

Fartsdumper

Vi opplever dessverre at enkelte holder alt for høy fart inne på området. Det er 30-sone, men denne brytes markant. Spesielt utsatt er rettstrekket midt i feltet. Vi har notert oss at det nylig er opparbeidet fartsdumper i Håndtaket, og anmoder om at det samme gjøres i vårt område. Dersom det er ønskelig kan vi påvise hvor vi mener det er påkrevet. Det er fra denne side ønskelig at kommunen eventuelt ser på om det kan være hensiktsmessig med sjikaner eller omgjøring til enveiskjøring i vei som passerer lekeplass nr. 10, altså fra Brekkerødlia 31 til 35 C. Et annet alternativ er at den sperres midt på slik at det ikke er gjennomkjøring.

 

Ferdigstillelse

Vellet trommet sammen til dugnad 13. september. Vi fikk levert noe subbus fra kommunen dagen før (fredag 12. september). Vi gjorde en stor innsats i feltet og fikk lagt ut all masse i løpet av noen timer lørdag. Vi mente at kommunen hadde vært litt snau med utkjøringen, og det ble dermed ikke til at vi hadde nok til alle fellesveier/stier. I ettertid har jeg blitt kontaktet av en Tor Ole Nilsen som har mottatt klage fra noen i Brekkerød som har fått et lass subbus inn ved sin tomt. I Brekkerød II finner vi ikke noen slik haug, og vi antar at dette har blitt levert en eller annen plass i Brekkerød I. Vi ønsker gjerne mer masse til tilsvarende dugnad, men da levert til våren.

 

Vedlagt er også to bilder fra en usikret skråning som ligger nedenfor rekkehusene i Brekkerødlia 12 (a, b og c) – Rode 1. Beboerne her er redde for at barn kan skades av stein som faller ned fra denne skråningen. Kommunen anmodes om å ta en befaring for å vurdere sikringsalternativer.

Vi anmoder med dette kommunen om en tilbakemelding.

Viser Feil avslutning av fortau BVel II.JPG