Referat styremøte 24.03.2014

Referat fra styremøte i Brekkerød 2 velforening

Sak: Styremøte
Utgivelsedato: 25.03.2014
Møteleder: Stein Viken
Referent: Per-Arne Jørgensen
Møtedato: 24.03.2014
Møtested: Langbrygga 6
Tidspunkt: 19:30-20:30
Referanse:

Deltakere: Silje Lervik, Stein Viken, Per-Arne Jørgensen, Rolf Erik Sæter, Roland Al-Harbi, Marius Hagberg

Kopi: Tor Fagermo

Agenda

  1. Økonomi
  2. Dugnad
  3. Rodeinndeling og ledere
  4. TV
  5. Kommunen

Sak 1: Økonomi

Det er totalt 58 betalende medlemmer pr 24.03.2014 og Roland kunne informere at velforeningens saldoinformasjon var pålydende: 21.817,-. Det har vært utgifter til opprettelse og drift av websider a kroner 400,- (utlegg fra Per-Arne Jørgensen) og til Halden Resirkulering for juletrærinnsamlingen a kroner 1.875,-. Det fremlegges et årlig regnskap på vellets årsmøte. Det ble besluttet at kasserer legger ut for eventuelle innkjøp til vellet ve og vel ifbm dugnad og fest.

Aksjon: Roland avstemmer innmeldinger fra websiden mot betalende medlemmer om det er noen som ikke har betalt.

Sak 2: Dugnad

Det blir dugnad 10. mai med oppstart kl 11:00 – 17:00. Tor organiserer dugnaden og deler inn i roder med ansvarlige utfra antall personer tilstede. Roland har innhentet priser på kontainer til dugnaden: 10 kbm åpen/lukket

Utsette kr. 415,-
Tømme kr. 650,-
Leie pr. dag kr.  50,- (pris pr. virkedag)
Leie pr. mnd kr. 285,-
Avgift på Rokke avfallsplass er kr. 1500,-

Kontainer plasseres ved nyanlagt grussplass i krysset ved rekkehusene (Brekkrødlia 30)

Aksjon: Roland kjøper inn 10 ruller (eske/kartong) søppelsekker, grillkull, is til barna og eventuell materiell til aktiviteter/leker for barna. Per-Arne oppdaterer websidene med ny informasjon for vår-dugnad (Tor sitt mail innlegg). Roland bestiller kontainer.

Sak 3: Rodeinndeling og ledere

Det har kommet forespørsler fra noen få som ønsker å ta på seg lederansvaret for rodene. Det gjelder:

  • Rode 1 – Thomas Engebretsen
  • Rode 2 – Knut Eriksen
  • Rode 5 – Roar Glomsrød Kristiansen

Videre er det gitt uttrykk for at det er for mange lekeplasser på Brekkerød 2. Det bør vurderes om det skal satses på kvalitet framfor kvantitet ifht lekeplasser.
Utfallet av dette kan også påvirke antall rodeledere. Kommunen ønsker møte med Brekkerødvel II vedr. lekeplassene.
Det anbefales at inndeling i roder med rodeledere avventes til etter møtet med kommunen, men rodeinndelingen kan bestå for å lette arbeidet med organisering på dugnaden.

Aksjon: Per-Arne oppdaterer nettsidene med informasjon om rodekartet

Sak 4: TV

Det er gravd ned både fiber og koakskabel i bakken, men det er fiberen som er tatt i bruk. Mange opplever Telenor TV tilbud som begrenset og kostbart sammenlignet med f.eks Canal digital. Telenor er pålagt av Post og Teletilsynet og åpne for andre aktører av innholdtjenester – se http://www.tu.no/it/2013/11/20/telenor-ma-dele-fiberen-sin-med-andre. På neste styremøte utarbeides det en fremstilling for å sammenligne priser og innhold fra andre aktører som f.eks. Altibox, NextGenTel.

Aksjon: Marius lager en oppstilling for å sammenligne Telenors tilbud med andre innholdsleverandører for TV og filmleie til neste styremøte.

Sak 5: Kommunen

Stein har vært i kontakt med Sætre i kommunen angående overtakelse av fellesarealer og lekeplasser. Kommunen kan tilby velforeningen løsninger hvis det er interesse for å gjøre en innsats for å få orden på lekeplassene. Kommunen har også påpekt at det er for mange lekeplasser å ivareta og vedlikeholde og ønsker dialog med velforeningen om det er interesse for færre lekeplasser. Kommunen kan stille med noe grus og pukk for å få orden på stier og lekeplasser. Når det gjelder asfaltering så har kommunen avtale med Lindhaugen for dette arbeidet og Stein påpekte at det er nødvendig å starte dette før eventuel ferdigstillelse av Habos prosjekt. Blant annet for å få orden på gangstier og fortau, samt hovedvei.

Aksjon: Styret er enige om at det er for mange lekeplasser og ønsker dialog med kommunen for å tilrettelegge mot færre og bedre kvalitet på to til tre lekeplasser. Stein kontakter kommunen for å avtale tid og sted for møtet. Møtet med kommunen må være før dugnaden 10. mai. Det er ønskelig om det også er noen i styret som kan stille på møtet med Stein.