Referat styremøte 02.06.2014

Referat fra styremøte avholdt 2. juni 2014

Sted: Langbrygga 7, Halden
Tid: 02.06.2014 kl. 19:30
Til stede: Tor Magnus Fagermo, Stein Viken, Rolf-Erik Nordby og Knut Waldahl Eriksen
Meldt forfall: Silje Lervik og Roland Al-Harbi

Til behandling: Lekeplasser, evaluering av dugnad og tidspunkt for høstdugnad

Lekeplasser:
Vellet nedsatte under årsmøtet et utvalg for se på lekeplassene i Brekkerød II. Utvalget har bestått av: Roar Glomsrød Kristiansen, Bethina Engebretsen og Maja Njos. Utvalget har levert en innstilling til styret. Bakgrunnen er at Halden kommune har gitt signaler om at det for mange plasser, og har bedt som om å begrense antallet og heller høyne kvaliteten. Utvalget har gjort en grundig jobb, og styret viser til vedlagte rapport som viser en oppsummering for de 10 lekeplassene som er i området (med tilhørende kommentarkart).
Styret har enstemmig stilt seg bak forslaget fra utvalget med følgende tilleggskommentarer:
Det anses hensiktsmessig at Brekkerød II Velforening har ansvaret for, og vedlikeholder noen få gode lekeplasser som har gode kvaliteter. Som «hoved-lekeplass» anser styret at lekeplass nummer 10 er den som klart peker seg ut. Styret foreslår at denne lekeplassen planeres ut/utvides noe, og at det blir plassert ballbinge med basket og skaterampe som foreslått av utvalget. I tillegg har styret under en egen befaring kommet til at det er mulig å etablere en mindre akebakke i bakkant av plassen. Det går en naturlig klype inn i berget som med litt bearbeidelse vil kunne fungere som en akebakke for de minste barna og opp til en viss alder.
Ytterligere to lekeplasser peker seg ut som plasser vellet bør vedlikeholde: Plass nummer 5 og 9. Her har utvalget foreslått hhv. utsikts- og klatretårn og bordtennisbord i betong. Dette stiller styret seg bak.
De øvrige lekeplasser bør etter styrets samlede vurdering enten nedlegges og benyttes til annet formål, eller vedlikeholdes innenfor den tilhørende rode. I dette ligger at foreldre selv forestår vedlikehold og stell av plassen. Styret har mottatt en henvendelse fra Arnas og Nora Butenas i Brekkerødlia 32. De ønsker å beholde lekeplass nr. 2, og de påtar seg (sammen med sine naboer som har barn) å holde denne plassen vedlike. Styret ser ingen betenkeligheter med dette og oppfordrer også andre som vil beholde lekeplasser om å fremme sin sak på tilsvarende måte. Poenget er at vellet sitter igjen med opparbeidelse- og vedlikeholdsansvar for et mindre antall.
Styret har søkt om midler til hhv. skaterampe og ballbinge. Det vil bli inngått en forhandling med Halden kommune om grunnarbeid for planering mv. Det er håp om at søknader vil være avklart innen utgangen av ferien slik at vi kan iverksette opparbeidelse og ferdigstillelse innen kort tid, i realiteten ila høsten.

Evaluering vårdugnad:
Det var godt oppmøte på dugnad, årsmøte og grillfest. Det ble innsamlet langt mer avfall enn antatt. Spesielt nedfallsvirke fra fellesområdene utgjorde en stor mengde. Dette i kombinasjon med at det ikke kom container som bestilt, medførte noe ekstra arbeid. Det var meget imponerende oppmøte av naboer som bidro for å fylle container når denne først ble levert. Meget bra levert!
Vi var, på grunn av mengden nødt til å bestille ekstra lastebil og grabb for å få med alt. Dette medførte noe merkostnader enn først antatt. Styret anser at neste dugnad som finner sted til høsten, ikke ville gi like mye avfall. Det er da sannsynlig tilstrekkelig med én stor container.
Dato høstdugnad og –fest:
Styret foreslår lørdag 13. september som dato for høstdugnad med tilhørende grillfest. Det er et poeng at dato ikke settes for sent slik at det blir for kaldt. Før endelig dato fastsettes ber styret om tilbakemelding fra vellets medlemmer vedrørende om den foreslåtte dato kolliderer med andre større arrangement (for eksempel fotball, handball eller annet idrettsarrangement).

Tor Magnus Fagermo (sign)   Stein Viken (sign)   Rolf-Erik Nordby (sign)   Knut Waldahl Eriksen (sign)